C - soon to be

Håller på och filar på C
Bara så ni vet så är den på gång ;)

Som om det inte redan vore nog

Har legat och halvsovit hela natten (hostat, vaknat nästan somnat varit för täppt vaknat nästan somnat om och om igen) så jag är om möjligt ännu tröttare nu...
Missade även klumpigt nog mitt första läkarbesök på s:t Göran och det var ju inte så bra, vet inte vad det är med mig. Vaknade aldrig till så mycket att ag hann tänka på att jag hade en tid att passa halv tio.
Usch och fy på mig, hatar att bli handlingsförlamad.
Men, nu ska jag ladda om, duscha och äta något så jag hinner till käkspecialisten i alla fall..


Nu har proppen gått

Började gråta på väg hem från bussen idag, var så trött och stressad så proppen bara gick.
Kände bara hur tårarna började rinna där ja gick i mörkret och jag orkade helt enkelt inte bita ihop, har inte känt riktigt så här sedan jag gick i gymnasiet och blev sänglikande och stirrade i taket i två veckor (förutom träningarna)
Var bara så trött och orkeslös, precis så känner jag nu.
Ska ringa mamma och höra hur hon tycker att jag ska göra, ibland blir det bara för mycket.
För mycket är inte bra, det ska vara lagom eller i alla fall överkomligt och det är det inte nu.
Behöver vila upp mig! image84
Och banne mig det ska jag!
Så nu har jag höstlov så det så!

oj oj oj, ångrar mig direkt och får skuldkänslor,
men som sagt dags att ringa mamma för
Jocke är upptagen med att panikskriva cv...
Undrar varför


* Brukar inte riktigt skriva om bråk och när jag är ledsen, det personliga, men nu är det slut med det!

Ny favorit!

image83
Älskar Hairspray var helt förälskad efter de 30 första sekundrarna!
Se den! Om och om igen, det ska jag göra i alla fall!

Uppsala tur och retur

Vet inte om de här bilderna är så roliga för utomstående men jag har då haft roligt på vägen fram och tillbaka och på träningarna de senaste veckorna, har till och med bildbevis!
A )   

B)

C)    

D)
Utlyser en liten tävling, vilken av dessa 4 kategorier skulle du helst vilja höra historien bakom?

Den underbara helgen i Skåne

Var ju i Skåne med mamma och pappa i helgen, men orkade inte lägga in bilder igår..

En härlig helg med jättefint väder och massa slit godis och nyponsoppa.
  Vi hade släpp med gamla grejer med oss när vi åkte ned så vi fick inte köra snabbare än 80 så jag han fota den fina utsikten vi hade från framsätet.

Vi kom fram så sent, så när vi åkte ned till Båstad var allt stängt, så vi åkte ned till hamnen och gick på en av Båstads finaste restauranger, Sand tror jag det heter, hur som helst var deras kök stängt så vi fick "nöja" oss med gigantiska mackor, jag tog ost och skinka och mamma, pappa räksmörgås. Hur gott som helst.
  
Det är alltså ett renoverings objekt som vi håller på med, bilden som är tagen inne är från tv-rummet med utsikt över bakgården och bilden utifrån är matsalsrummets ena fönster.

Jag med borren (bilmaskin tror jag pappa kallade det) har så hemskt träningsvärk i musklerna runt tummarna och underarmarna efter att ha stått och borrat en eftermiddag.

Pappa gick och ritade på alla väggar innan vi åkte så elektrikerna vet var de ska dra elen någonstans. Det såg lite kul ut och påminde om Sandra när hon var liten.

Pressen...

image64
Tenta på fredag börjar bli stressad nu, det vär länge sedan jag hade den här huvudvärken, måste ha varit någon gång på gymnasiet...
För visst brukar jag har tid inför tentor även om jag alltid hade uppskattat mer tid, men den här förkylningen som jag dras med har verkligen tagit död på mina sista krafter och den energi som finns går (tyvärr) åt till cheerleadingen. Kan inte hjälpa det kärleken är för stor, hinner med älsklings Jocke lite också men skulle vilja hinna orka göra så mycket mer i vårt hem det vet du.

Det är inte det att jag inte pluggar, men jag minns mindre än vanligt och att ständigt vara trött och seg är extremt stressande för mig, älskar inte denna höst lite mycket längre, vill bli friskt!

Min räddning får som vanligt bli en heldag plugg (och kanske lite cheer) med Elin imorgon, synd bara att lägenheten inte är mer städad. Men det kanske är bra för Smulan ska vara här imorgon för jag ska vara hundvakt för Sandra hinner inte ta henne den här veckan.

Längtar så till höstlovet, för jag har faktiskt höstlov i år, tack vare att min handledare jobbat in v.44 och är ledig då så tack, tack för det! Hur skulle jag annars klarat resten av hösten.

Sova? Nej, baka

image63Gick och la mig runt halv tolv igår men kunde inte sova, var öm där jag tagit sprutan och sur för att jag bara får sova ut om jag är hemma och sjuk och jag är trött på att vara sjuk...

Jocke kunde inte heller sova och så plötsligt reser han sig och går ut i vardagsrummet och mumlar något om ett olöst tal, han har tenta nästa vecka och går in i mattevärlden dagarna innan...

Försökte sova men tyckte så synd om Jocke så jag gick upp och bakade kladdkakemuffins som han kan äta nu när jag är i skåne några dagar, han blev jätteglad och talet löste sig och sen gick vi tillbaka sovrummet och somnade...

Äntligen Skåne

Imorgon när min partnerområdes dag i Botkyrka är slut kommer mamma och pappa och hämtar mig och så ska vi tre åka ned till Skåne och nårt nya hus som familjen köpte i slutet på sommaren, de andra (inte smulan och jag) vad nere för några veckor sedan men så blev jag kvar hemm och skrev på min hemtenta i etik och livsåskådningar och det är jag glad att jag gjorde för jag fick VG och det är det första vi gjort på LHS sedan jag började läsa religion där vi har vävt in egna åsikter och behövt tänka till och inte bara rabla kunskaper.

Kommer att vara borta torsdag-lördag alternativt söndag morgon, allt jag vet är att jag kommer hinna till träningen så jag är lugn. Ska mycket till för att få mig att missa en träning med detta underbara lag som fortsätter att imponera på oss (Hamis och mig) och det är så härligt att träning efter träning kunna konstatera,
Ja 100 % närvaro idag igen då och vi hann med allt vi planerat och lite till

Kommer tillbaka efter helgen med mycket mer kunskaper om Islam och Judendomen och förhoppningsvis frisk och med fina bilder!

Säkrad 30 år framåt

image62



Tog stelkrampsspruta idag
så jag är lite öm, men har ett fint plåster.
Så nu är jag "trygg" i trettio år framåt, så alltså tills jag fyller 50.



Rädda kudden, död eller levande

image60
Sov dåligt hela natten och var för sjuk för att gå till skolan så jag gick tillbaka till sängen där jag upptäckte att jag sovit på Jockes kudde hela natten, tog tillbaka min kudde och sov några timmar till. Nu mår jag lite bättre, är fortfarande sjuk men glad över att min kudde kommit till rätta.

Vilka minns du? del 2

Blev glad över intresset för julkalendrar, så jag fortsätter. Ska testa om jag får mer julkänsla av att börja tidigt i år, har varit extremt noga med att inte börja fören 1 december (alternativt 1 advent om det är före första december) men min blogg är fri och här ska det skapas julstämmning. Synd att de inte börjat sälja skumtomtar än bara...

De julkalendrar som hittils varit favoriter är:
Mysteriet på Greveholm (min stora favorit, även om jag tycker om många)
Pelle Svanslös
Sunes jul
Tomtemaskinen
Ture Sventon privatdetektiv
Caspars jul (som faktiskt heter: Kaspar i Nudådalen)

Varav några av dem fått flera röster, men finns det ingen annan som har någon annan favorit? Eller som bara inte gett sig till känna ännu...

Vore föresten trevlig att höra vilken ni tycker är den sämsta julkalendern hittils,
själv röstar jag helhjärtat på:
2002: Dieselråttor och sjömansmöss
image58
Med motiveringen att julkalendrar bör handla om julen, innehålla glädje och hopp så att man orkar gå upp de där tidiga mörka december mornarna för hur ska man annars få någon julkänsla eller komma i tid?!



Basutbildning - helg ett


I fredags och i lördags var jag Hamis och Hanna på basutbildning i gymnastik i Uppsala, det har varit en rolig helg som tyvärr slutade i att jag nu är jättesjuk, mycket värre än förra helgen. Men överlevde båda träningarna och är nu hemma och vilar, ska sova lite nu innan middagen som Jocke lagat (makaronipudding) är klar, sedan ska vi ha myskväll och "fira" vår måndasdag, vi har varit tillsammans i 27 månader nu, dvs. två år och tre månader.

Här är lite bilder från helgen!

  


image53

Vilka minns du?

Har haft diverse julkalendrar i huvudet de senaste dagarna, är på jakt efter Ronny och Julia från 2000 men hittar den inte där jag inte letar eftersom det inte är lagligt bara så alla vet, haha.
Men här är några jag verkligen minns och älskar:
image52 
 
1979: Trolltider              1992: Klasses julkalender 
image49 image51
1995: Jul i Kapernaum           1997: Pelle Svanslös
                 

 BILD SAKNAS!
  & efterlyses


 1996: Mysteriet på Greveholm                  



Vilken är din favorit julkalender?

Hösten 2008

Din anmälan till Val inom lärarprogrammet HT2008, Lärarhögskolan har mottagits...

Fick ett sms från Elin för en liten stund sedan (eller tydligen två timmar sedan enligt min mobilklocka) med info om att jag ska välja vad jag ska läsa nästa höst innan den 19 oktober. Stora nyheter som jag var helt omedveten om, men nu är valet gjort och jag känner mig jättenöjd, dags att fira ska äta lite av min super salta lakrits som jag köpte på marknad i Uppsala igår innan träningen.

Idrott, fritidskultur och hälsa


2 sjuklingar

Nu är Älskling riktigt sjuk, var och köpte möjlk och nya halstabletter till honom efter att jag jobbat.

Har en trevlig historia om att läppsyl ätande barn har fått apoteket att ta bort Bamseläppsylen från sitt sortiment ifall någon är intressterad, bara att hojta till.

härlig dag

Imorse när jag vaknade och märkte att jag fortfarande var sjuk gjorde jag det ända rätta, jag blundade och somnade om. Nästa gång jag vaknade gick jag upp och diskade, tvättade spisen och vattnade vår tomatplanta som vi har i köket sen gick jag tillbaka in till Jocke och väckte honom, sedan la jag mig igen och sov lite till.

På förmiddagen pluggade jag Islam och läste en del, sedan kom Jocke (som det är synd om föresten för han är också sjuk) och meddelade att om Veronica skulle komma så behövde vi städa, så det gjorde vi (läs:Jocke) jag plockade undan lite kläder och plockade bort mina utspridda pluggböcker medan Jocke dammsög och plockade.
       Sedan när Jocke åkt till skolan kom Veronica och så lagade vi lunch och åt det medan vi tittade på film, sådan film som tränare tycker om att se. Vi har sagt att vi ska försöka ses så där en gång i veckan, jag tycker i alla fall att det är så trevligt! 
       
Hämtade föresten ut min premie för att ja läser Glamour några nummer, en svart väska och "Djävulen bär prada" i poket, vi vinnare har bytt personal/ägare känns lite konstigt var van med allt konstigt där som den unga killen som såg ut att gå i högstadiet och den konstiga killen och allt konstigt. Vi vinnare bli konstigt igen! Kom med ett tidigare tåg på grund av min extrema marginal för att hinna hämta ut paket så jag fick Hampuss att ta ett tidigare tåg sen stod Upptåget där och vi kände för att busa (för det är jag sannerligen i lagom ålder för att göra) så vi åkte till Knivsta och gick till Ican som hade donuts, de var goda!
        Ja räddade föresten Knivsta från att brinna ned idag, för jag sa till en i personalen vid potatisarna att det kom rök ur  en grej utanför dörren. Sedan mötte och överraskade vi tjejerna vi åker med från Knivsta.

Träning gick jättebra alla där och kanske om det går bra på söndag så kan vi fortsätta som vanligt, tjejerna är så duktiga och alla lär sig mer och mer gymnastik, bygg, hopp ja alla armrörelser är tom redan skarpa.
De är skönt att kunna vila rösten också eftersom de är snälla och lyssnar och är tysta för det mesta. Fast vi vet och ser allt (mycket inte allt...), på både gott och ont men jag litar känns som det bästa att göra, kommenterat har vi redan gjort.

På tal om ingenting, eller egentligen så började det förut idag när jag upptäckte att min gamla gymnasievän lagt upp en hemskt bild på mig och två andra gamla vänner på Facebook och taggat oss och jag bestämt mig för att leta gamla bilder och hämnas..


  
Bilder från midsommarhelgen 2005 alltså för över två år sedan när jag var 18, då jag var med älskade Louise min äldsta vän, en härlig helg som började på hennes land och efter en roadtrip till Strängnäs slutade i Stockholm.






Måndag igen

image43Fortfarande inte frisk, kommer nog att leva med mina halsisar resten av hösten.
Började bli så där härligt jättehes igårkväll och har varit de stunder idag också blir rädd för min egen röst, det känns lovande.

Börjar märka att fler och fler i min klass är beväpnade med näsdukar och hostar och snurvlar så blir jag frisk spelar det ingen roll.  Jag kommer bara bli smittad igen, älskar inte hösten riktigt lika mycket längre.

Nu ska ja titta lite på film från träningen igår och sedan plugga innan det är dags att gå och jobba innan middagen.
Orkar egentligen inte men bara en vecka kvar nu.

En riktig filmhelg

Började i Fredags med att jag och Hamis såg hos mig och Jocke. Vi åt Popcorn och drack saft och hade det riktigt mysigt, innan det åt vi god middag. En härlig fredagskväll med andra ord.
  
Igår lördags vaknade jag upp och kände mig riktigt risig, var och är hes, har ont i halsen, snorig och lite hostig.
Men efter att ha proppat i mig halstabletter och levt med ett näsdukspaket brevid mig börjar jag känna mig lite bättre (ljuger, men det känns bättre att skriva så)

På kvällen igår (lördag) blev det myskväll inne med älskling, vi såg på heroes och 
  
fortsättning. natt på museet som jag har sett med någon vet fortfarande inte vem eftersom Jocke hävdar att vi inte såg den på bio, någon som vet vem det var jag såg natt på museet med? Efter det ville vi se på mer Heroes men det fanns inga fler avsnitt klara.


Du har inte rätta knycket!

Nästan på tv fast på datorn...
image42Har fixat alla fyra filmerna om Saltkråkan har första på i bakgrunden medan jag går igenom gamla tentor om Judendomen. De är så mysiga och härliga, blir på så bra humör.

Just nu håller Tjorven på att övertala sina föräldrar om att hon ska få ha sin säl i sitt rum. Fast nu får han bo i sjöboden! Hurra (hmm... Ska kanske sluta titta...)




Föresten gick jag upp sju imorse och började tvätta är inne på tredje maskinen nu, känner mig riktigt duktig.

En härlig höstdag

TORSDAG

Imorse när jag vaknade gick jag upp som i koma, var så trött så allting bara snurrade. Precis innan jag skulle gå kom ja på att jag inte ätit frukost så jag ringde Elin och sa att jag inte, sen skulle komma. Till slut övertalade jag mig själv om att jag skulle sova en stund till och se hur jag mådde sen, men ja var trött till elva så det blev ingen skola idag. Har pluggat hemma och haft en trevlig förmiddag med Jocke, vi tog en promenad och åkte ner till stan för att köpa en sladd så vi kan koppla datorn till tv. Någon som vet hur man gör?
Vi visste inte och vet fortfarande inte, det händer inget när vi kopplar in sladden så nu måste vi byta och försöka
lösa det senare i veckan.

Gjorde jättegod lunch idag som vi åt innan Jocke åkte till skolan, snart ska jag gå till mitt hundjobb som jag föresten slutar den 15 oktober... Sen ikväll är det vännerkväll med mamma.
 mina kläder idag (foto:jocke)

Grattis mormor!

TISDAG

Idag var syster yster, smulan och jag och firade mormor med prinsesstårta!

   

Hamis jag är redo

image24
image25

När kommer du? =)

Promenad runt Lötsjön

SÖNDAG

image34

Vaknade piggare än vad någon skulle ha trott om mig, klädde på mig åt frukost och kom iväg till Veronica en liten stund senare än planerat men hon mötte mig vid Duvbo och sedan tog vi en härlig promenad runt Lötsjön, efter det gick vi till henne och åt godis som hennes mamma köpt med från Cypern (eller minns jag fel) vi såg lite på film så som alla normala tränare gör. Sedan var det dags för mig att åka till härliga Uppsala.


För idag är det Mikaelas namnsdag

LÖRDAG

 
Vaknade av att Jocke kom in och sjöng med frukostbricka och paket. Det var jättemysigt och han är världens finaste som tar min namnsdag på så stort allvar bara för att jag gör det.
Fick en jättefin glödlampa (vänta tills ni ser bilden innan ni dömer!) som jag såg på Room förra veckan när vi letade present till Linda. 
      Sedan när vi sovit lite längre åkte vi till Ikea och letade reflexer, hittade inga men fick hem en bok med Astrid Lindgren citat och lite småsaker. Det var helskumt när vi skulle hem tunnelbanestationen Liljeholmen stängdes av det kom massa poliser och brandbilar och ambulanser, det spöregnade och vi klev på en tom buss när alla andra stog i regnet och åkte en omväg till stuvsta och därifrån hem. Men det var en härlig eftermiddag.

På eftermiddagen kom mamma och pappa över och så fikade vi och jag fick tre söta pennor och min älskade Hello Kitty Regnjacka som jag önskade mig. 

På kvällen invigde jag min jacka när vi begav oss till Patrik för att fira hans födelsedag, efter att ha stått och funderat över vem när och hur vi skulle köpa en citron och en lime till honom vid tunnelbanan med Anders i typ tio minuter kom jacob och vi gick. Det var en god middag med mycket skratt och underhållning, som jag mer och mer fick stå för ju längre kvällen gick. Vi tog oss från Patrik till KI festen (den av två per år som vi går på, den andra är valborg). Där träffade vi eller iaf jag ett nytt ansikte som vi får se om jag träffar igen, inte upp till mig alls men det blir nog kul vilket som.   

Lunch med klassen

FREDAG
Idag var det då dags för andra och näst sista lektionen om Judendomen, lite konstigt att det är allt vi läser nio timmar plus en bok. Men men, efter lektionen var vi cirka 17-19 stycken som tog sig till söder och det mysiga men allt för kalla Hermans. Där vi åt en jättegod lunch, titta bara på bilden, nedanför.

På eftermiddagen var jag ute med Smulan och bevittnade en scen ut det verkliga livet för två små femtonåringar (gissar åldern) ska beskriva mer utförligt sedan men jag kommer nog leva på historien hela helgen.

På kvällen kom Jocke och mötte mig, vi var i fredhäll och åt god mat och tittade på tv med mamma, senare gick pappa och köpte chips och choklad till oss och det var gott. Sedan tog vi en sen buss hem till oss och somnade helt utmattade efter den långa veckan som varit.


     

Vilken färg fick du?

Idag åkte jag till stan efter skolan och mötte upp min älskling, vi gick runt lite i gallerian för att bestämma var vi skulle äta, det slutade med Mc Donalds för att jag skulle få shrekkoder, men sen när jag skulle skicka koden kom jag ihåg att ja inte har mms inställningar länge...
     Sedan när jocke gått runt med mig ett tag och letat skor åkte han tillbaka till skolan och jag gick vidare själv, kon ihåg att det skulle öppnas en ny skoaffär idag så jag gick bort dit och en timme senare gick ja därifrån med ett par underbara svart stövlar. De var 50 % på priset plus 20 % av på det priset som öppningserbjudande så gissa om ja kom billigt undan, Feet First är det bästa som hänt i skoväg i Stockholm på länge!


image26