En konstig dag

Om du hade sprungit in i mig när som helst mellan halv fem och sex idag hade du sett mig som lyckligast med ett stort leende på läpparna och ***musik i öronen (förlåt Hamis) övar till lördag så det är "okej" jag har ju faktiskt inget luciatåg i skolan att öva till.
image104
Om du kunde se in i mitt vardagsrum nu skulle du inte se ett leende utan ett blöt ansike och min "topp tio i låtar att gråta till" varför kan jag inte bara spola tillbaka tiden, varför ska ett dumt vykort från en bitter inte så snäll människa få oss att gråta..
    Jocke fick nämligen vykort från ... härom dagen som jag såklart var först att komma hem till, jag vet inte om vi varit otydliga men jag och Jocke är fortfarande tillsammans, bor tillsammans och har varit tillsammans i snart två och ett halvt år, men det verkar ha varit otydligt för vykortet som skickades till oss var adresserat till Jocke och skrivet i du, du, du form och hälsade inte ens till mig. Förut hälsade de (som jag inte får skriva vilka det är) iaf till mig även om de stavade mitt namn fel, men det kändes ändå så mycket bättre... Och dit ska ja tydligen åka dirket efter jul, jippi!
Vet inte ens vad jag gjort för fel,

Om du bara kunde förstå Jocke, om du bara kunde lyssna...
Är bara så trött och sur och har ont i huvudet och struntar i om du lyssnar, du vill ju inte ens förstå.

Och jag som var så glad... Varför kan jag bara inte bli glad igen?

Träning idag!

image103

Bilden är från i söndags då vi hade "stå i brygga längst" på andra bilden är de tre finalisterna som stod så länge så vi fick avbryta för att kunna fortsätta träna. =)

Hej!

image98

Från i lördags och firandet av Uppsalaflickornas 50 års dag!

Undrar om någon mer än Hamis fattar valet av rubrik, det är bildtext till en av bilderna iaf.
Bilderna är från Hamis och Marielle.
   

Tvätt, Sambokris, Elf och New York

- Hädanefter tvättar vi vår egen tvätt...
Det är det Jockes slutkommentar på en diskussion vi haft nu sent denna måndagskväll (har för övrigt inte hunnit göra frågesporten till imorgon så jag kommer typ inte få någon sömn inatt jippi..)
         Han har nämligen krymt flera av mina älsklingströjor från bl.a New York, Köpenhamn + EM tröja bara pga. av att han inte orka titta på skötselråden eller inse att skjortor och ömtåliga tryck tvättar man inte i 40 utan i 30 eller i kallt vatten om det går... Är sjukt irriterad men har ingen att ta ut det på så jag får hålla allt inom mig och det tycker jag inte heller om för det är inte mig själv jag är sur på.
Kanske ska tillägga att ingen bad honom lägga i sista maskinen...

Första krisen egentligen om jag inte är hemskt glömsk nu, men att vara sambo kan ju inte vara härlig varje sekund kanske.. Även om jag älskar Jocke så är jag bara så sur nu, men inte för att det var kläder utan för att det var resminnen och jag saknar verkligen New York..

Såg på ELF idag en underbar film som är underbar just för att den utspelar sig i New York under vintern, hade det inte varit för Mustangs hade jag seriöst övervägt hur mycket jobb det skulle krävas för att kunna bo i New York ett år eller tills jag tröttnar om jag tröttnar det är verkligen den bästa platsen på jorden. Pratade med mamma om det härom dagen och det skulle verkligen vara så underbart att få fira Jul där.


Uppdatering - Har lugnat ner mig nu, upptäckte att jag skrev att det bara var laget som fick mig att stanna i Sverige, det stämmer ju faktiskt inte helt. Men plugga kan jag säkert göra på distans eller ta ett uppehåll, Jocke skulle jag ta med mig det känns så självklart bara att vi finns vid den andres sida. Ska tänka efter innan jag blir sur på honom skulle bli så halv utan honom. Det är inte värt att riskera det oersättliga för något ersättningsbart.
Känns konstigt att det är min sista dag imorgon skulle lite vilja få låtsas att jag bara kan forsätta gå tillbaka trivs så sjukt bra men det ska trots det bli lite skönt att kunna slappna av och stanna framför datorn och läsa massa litteratur ett tag.

Oj, nu är klockan nästan tolv ska upp om sex timmar, ska inte alls somna så här sent när jag ska upp tidigt. Och imorgonbitti har vi tvätt över hela lägenheten, men det är ganska fint i hallen ska nog foto och visa. Det hänger nämligen stumpor över hela vår hallgrind.

Mustangs - det bästa laget att träna

Och det är dagens sanning!

Tisdagar och söndagar är tack vare dessa 17 tjejer de bästa under hela veckan och nu är det fredag så nu är det bara två och sedan tre dagar till träning, längtar.
Hoppas bara att alla är duktiga och övar hemma ;)

Älskar verkligen Girl Power temat

Mustangs - Becoming '08 in progress


Tröttast i Stockholm?

Är så trött så jag vet inte vad jag ska göra av mig själv, det är så ansträngande men så roligt att vara ute i skolan och undervisa. Kommer sakna det, men framför allt längta till den dag jag själv är klar och får kliva in i mitt första egna klassrum. Det känns verkligen så rätt att bli lärare och jag kan inte tänka mig ett roligare jobb, fast att vara tränare är ändå det bästa.

Pratade föresten med en lärare på skolan där jag är för någon dag sedan och hon har en teori att man nästan kan se på blicken på tunnelbanan på eftermiddagarna vilka som är lärare bara för att man blir så trött.
Trött blir jag iaf, tror att det var lite som vi sa med ljudnivån som ibland blir lite väl hög, sen alla intryck och alla tankar om lektionsplanering, hur eleverna mår, vad de kan och borde, måste lära sig och vad jag kan förbättra har förbättrat och osv...

Nu ska jag titta på Ugly Betty med älskling som ligger och väntar på mig, episode 9 season 2
Så spännande men framför allt julmys med deras rosa gran och allt!

Massa Brie och Veronica som trevligt sällskap

Med hjälp av rubriken kan du lista ut vad min fredagkväll har haft att erbjuda, även om det var mer än så.
Har haft en så trevlig kväll med gott att äta, filmvisning, lite Idol och masa prat och (förlåt Hamis) lite julmusik, i gott syfte dock, vi letade efter den låt som Veronica ska använda men utan framgång...


Feel good

Lämnade in gamla vinterjackor (som iofs är Jockes så tack älskling) och mina gamla täckbyxor och lite tjocktröjor, som ska till Klara Kyrka och ett projekt där man lämnar in kläder och så får hemlösa kvinnor hämta ut vad de behöver. Kändes så skönt att fylla och bära i väg med massa varma kläder som jag ändå aldrig skulle använda.
Så här har ni mitt första jultips! Skänk kläder till bättre behövande, läste idag att PUB har en kampanj där man får 10 % rabatt när man köper ett plagg och samtidigt lämnar in sin gamla jacka.

Uppe med tuppen

Fast vi har ingen tupp så det är lugnt och tyst här i lägenheten.
Nu ska jag göra klart kunskapstestet som en av mina klasser ska ha nästa vecka och sedan ska jag förbi fredhäll och skriva ut lite papper innan jag åker till skolan.
Tack för sovmorgon, hinner så mycket (även om jag börjar redan 08:45)

För idag är det Elisabeths namnsdag

Grattis mamma!
Grattis syster (som Heter Elisabeth i mellannamn)
Grattis alla andra som heter Elisabeth!

Ett trefaldigt grattis med andra ord, för mig själv behöver jag itne gratta (även om jag heter Elisabeth i tredjenamn)

Vaknade av att Jockes klocka ringde, ja fick panik tittade på min klocka och såg att den var kvart över fem!
Det var alltså en kvart kvar tills jag skulle gå upp och flera timmar innan Jocke..
Men då märker ja att Jocke vinglar upp och tar sin morgonrock och då säger han det, - sov vidare det är din namnsdag så du ska få frukost på sängen.
Tjugo minuter senare fick jag jättegod frukost med söderte, fil, mackor med pålägg och grönsaker och ljus på en bricka, så hann vi sitta och prata en stund innan jag gick och packade mina saker och nu skriver. 
Jag har världens bästa sambo!

Men nu ska jag iväg till skolan och undervisa om Jesus sista vecka!


Astrid Lindgren på so-timmarna

Hittade en så fantastisk idé som jag måste testa här, det handlar om att använda Astrid Lindgren texter för att hitta kopplingar till kristendomen och i det här fallet även etik och livsåskådningar.

Ur Karlsson på taket smyger igen

"Voj,voj, nu är det en båt som farit omkull igen", sa han. "Det är bara olyckor och olyckor!"

"Äsch, du håller ju tidningen opp och ner" sa Lillebror. Han hade länge misstänkt att

Karlsson inte kunde läsa så värst bra. Men Lillebror var en liten vänlig själ som inte ville

göra någon ledsen, allra minst Karlsson, därför sa han inte "haha du kan ju inte läsa" utan

vände bara tidningen och båten rätt, så att Karlsson kunde se att det inte hänt någon

båtolycka.

image96

Hur tror du att denna text kan kopplas till kristendomen?


Tidig morgon igen

image95Fast jag börjar vänja mig, det är faktiskt (tro inte att jag är vid mina sinnesfulla bruk för det är jag nog inte) tycka att det är skönt att vakna tidigt och komma iväg till tunnelbanan tjugo/kvart i sju.
Idag gick jag upp för att få sällskap vid frukosten, Jocke och hans pappa (som kom hit igårkväll) är iväg och spelar Tennis mellan åtta och nio.

Nu tittar jag på söta Nicke nyfiken och funderar över vad för hemsida jag ska önska mig cheersaker från i år...
Det lutar åt:
http://www.threads-spiritwear.com/ (som förra året)
eller: http://www.ramgraphics.com/cheer.html
svårt val..


Lista från syster

Fick den i och för sig i ett mail, via facebook men om någon har lust att svara på frågorna så jag kan läsa det i din blogg sedan så blir jag glad men tvingar ingen.

 Då var det dax att fylla i årets frågeformulär!! Ok, så här ska du göra, och försök att inte vara lat och förstöra det roliga. Bara ge allt! Kopiera texten (inte vidarebefordra) hela detta mail i ett nytt mail som du kan skicka. Ändra alla svaren så att de stämmer för dig. Skicka det sedan till en hel hög av människor i din maillista, INKLUSIVE den person som skickade det till dig. Poängen är att du skall lära känna en massa små fakta om dina vänner. Det är roligt, och det är lätt!


1. VAD HETER DU?
Mikaela

2. VAD ÄR DET FÖR FÄRG PÅ BYXORNA DU HAR PÅ DIG?
Svarta

3.VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU?
Ljudet av Jocke som bortstar tänderna och de ljud som datorn ger ifrån sig

4.VAD GJORDE DU IGÅR KVÄLL?
Tränade i C-hallen och sedan sov Sandra och Smulan över hos mig och Jocke, vi åt glass.

5. VAD VAR DET SISTA DU ÅT?
Surt godisband

6. HUR ÄR VÄDRET HOS DIG JUST NU?
SNÖ!

7. DEN SISTA PERSONEN DU TALAT I TELEFONEN MED?
Hamis

8. DET FÖRSTA DU LÄGGER MÄRKE TILL HOS DET MOTSATTA KÖNET?
Längd

9. GILLAR DU PERSONEN SOM SKICKADE DETTA TILL DIG?
ja såklart, min allra käraste syster

10. HUR MÅR DU IDAG?
Trött men såå lycklig

11. VILKEN ÄR DIN FAVORITDRYCK?
allt med persikosmak

12. FAVORIT ALKOHOLBASERAD DRYCK?
Har ingen, men söta drinkar I guess

13. FAVORITSPORT?
Cheerleading

14. HÅRFÄRG?
Svart

15. ÖGONFÄRG?
Mörkbruna

16. SOLUPPGÅNG ELLER SOLNEDGÅNG?
Solnedgång, gäspar av soluppgångar

17. SYSKON Å DERAS ÅLDER?
Sandra 19

18. FAVORITMÅNAD?
Har ingen, gillar många månader

20. SENASTE FILMEN DU SÅG?
You only live twice, men såg inte hela

21. FAVORITDAG PÅ VECKAN?
Den dag jag stressar minst

22. FAVORITHOBBY?
CHEER

23. ÄR DU FÖR BLYG FÖR ATT BJUDA UT NÅGON?
Absolut inte, men det var länge sedan

24. FAVORITLÅT(ar)?
Welcome to the 60's från Hairspray

25. SOMMAR ELLER VINTER?
gillar båda, de e de som gör Sverige så bra (lånat från Syster)

26. KRAMAR ELLER KYSSAR?
Så länge det är Jocke går båda bra

29. VILL DU ATT DINA VÄNNER SKA SVARA?
Ja

30. VEM ÄR DET STÖRST CHANS ATT HON/HAN SVARAR?
Eftersom jag inte skickar det till någon... Hoppas på Veronica och Hamis iaf

31. VEM ÄR DET MINST CHANS ATT HON/HAN SVARAR?
Ingen aning

32. HUR BOR DU?
Sambo

33: VAD LÄSER DU FÖR BÖCKER?
Litteraturlistorna från Universitetet och sedan om jag hinner Marian Keyes

34. HUR SER DIN MUSMATTA UT?
som en miniliten orientalisk matta (likadan som syster)

35. FAVORITSPEL?
Zoo keeper och mario cart, fel av mig. Singstar såklart!

36. KAN DU NUDDA DIN NÄSA MED TUNGAN?
nej

37. KAN DU KORSA ETT ÖGA ÅT GÅNGEN?
tror inte det, får ont i huvudet av att försöka så jag vill inte pröva igen

38. ÄR DU ROMANTISK?
Ja det tror jag man kan säga, köpte choklad till älsk senast idag spontant för att jag visste att han skulle vara chokladsugen när han kom hem vid nio efter att ha pluggat hela dagen.

39. SKULLE DU SÄGA SJÄLV ATT DU ÄR LYCKLIG?
JA, för just idag känns allting bra!

40. VILKA HAR DU SÄNT DETTA MAIL TILL?
jag har inte skickat och ska inte heller

41. VAD SKA DU GÖRA IMORGON?
Skolan på förmiddagen sedan vara med Hamis och sedan träning med älskade Mustangs

Ugly Betty

Ugly Betty
Ska precis börja titta på avsnitt S02E07
Så spännande!

headlines - Spice Girls reunion


klick

Ringde jouren på S:t Göran för att fråga om alla otrevliga biverkningar och hur mycket medicin jag ska äta och blev utskälld... Eller vänta först fick jag ägna en halvtimme åt att ringa och ringa upp och försöka få fram vilket nummer jag skulle ringa, sen när de ringde upp var de sura för att det var så oklart med hur mycket medicin jag skulle äta sen blev receptionisten arg för att jag inte sagt på en gång att jag fått biverkningar, doktorn ringer upp dig, klick. Så jag väntade lite till, sen ringde receptionisten upp och sa (trevligt, så jag blev rädd) att min doktor ringer upp, jag försökte fråga om min medicin  men klick.
Till slut ringde min läkare upp och först började han prata om att jag skulle komma in akut nästa vecka för undersökningen, men sen när jag försökte fråga hur jag ska äta min medicin så sa han att jag skulle öka lite varteftersom så länge jag inte fick biverkningar (fast det är ju det jag fått nu :S) sen frågade han om det var okej, jag var så paff så jag sa ja. klick.
Sjukhus är konstiga....

en lustig vecka faktiskt

Måste bara få sammanfatta den här veckan för den har varit konstig som få...

Måndag - klockan ringer kvart över fem halv sex någonting och jag virrar ut i badrummet, duschar klär på mig försöker hitta något "läraraktigt" att ha på mig och få i mig mina mediciner (misslyckas), äta något se på nyheter (det msislyckades) och göra varm choklad att ha på den en timmes långa vägen till min skola där jag ska ha min verksamghetsförlagda utbildning (läs: praktik) i några veckor nu. 
Väl utanför dörren ser jag bussen och tänker att det sparar jag några minuter på så den tar ja, men...
Spiller ut min varma choklad över min jacka när jag ska lägga ned mitt busskort i väskan, missar tunnelbanan men en minut för att det är en konstig tidzon vid Rådhuset och spiller sedan ut resten av ,min choklad på perrongen... Sedan när jag väl ska ta mina mediciner för att kunna stoppa chokladmuggen (som är extremt söt men fasligt opraktisk som ni märker) känner jag mig så stressad så ja kastar in alla samtidigt vilket leder till att jag nästan spyr, ja. Snacka om att jag var peppad när jag jag gick på t-banan vid centralen...
      På tåget börjar det kännas lite bättre, så jag bestämmer mig för att ringa min älskling och få höra några uppmuntrande ord.. Men vad händer, han har på den knappa halvtimmen börjat spy och har med andra ord den hemska vinterkräksjukan, så det är bara att inse att lägenheten och Jocke sätts i karantän och jag kommer inte kunna bo hemma under veckan.

På eftermiddagen var jag med Sandra och Mamma på stan och fick ett par till skor, tack mamma!
Vi köpte farsdagspresent och handlade middag på Tacostället vid en tvärgata vid centralen, mums.

Tisdag - klockan ringer sjukt tidigt igen går upp duschar, läser igenom läroböcker, påbörjar mer lektionsplanering och blir sen igen så jag får springa till tunnelbanan, tack min dumma sjukdom tack så hemskt mycket.
Har en härlig dag i skolan precis som dagen innan, slutar tidigt också så jag hinner se Mean Girls innan Hamis kommer och vi fixar linnen till våra tjejer.
Men sedan börjar helvetet igen, upptåget är försenat. Nästan okej för vi åker ju ett pendeltåg för tidigt och ett upptåg för tidigt så det ska ju inte behöva vara någon risk att vi kommer sent. Men nej, upptåget åker bara till Knivsta denna kalla regniga tisdag och vi ska åka vidare med SJ, men det tåget är också försenat. Så vi är i Uppsala först efter sex, vi ska vara i uppsala 17:17. Vad gör vi, jo vi bestämmer att jag ska springa före med nycklar och de andra (Hamis och en av våra tjejer) får komma efter, jag kom till hallen på 8 minuter (kan minnas fel kan ha varit 11) helt slut och sedan hade vi en härlig träning... På hemvägen hade jag tänkt be pappa komma och hämta mig men nej, bilen är på verkstaden och vårt upptåg är först försenat sedan inställt så vi får vänta en timma och tjugo minuter vid uppsala station, Jippi..

Onsdag, var lugn. Var så sjuk trött bara. Gjorde min första religions stencil i världshistorien, riktigt stolt!

Torsdag efter skolan (som btw är underbar, vill vara färig lärare NU, nej men kunde inte vara mer nöjd med mitt yrkesval) fick jag äntligen komma hem!
Det blev en Heroes/Ugly Betty ligga i soffan eftermiddag/kväll med älskling som jag saknat något otroligt, sedan somnade jag typ tio och väcktes 11 timmar senare av att Jocke tyckte att det var tråkigt att jag bara sov.



21 dagar kvar

image93Tills underbara söta vitrosa skumtomtar kommer fylla min mage och gör mig jullycklig, orkar inte vänta...

Det är hemskt av alla affärer och selecta vid alla tunnelbanestationer att locka så här tidigt, räcker det inte med att de börjar sälja julmust tidigt måste ni håna mig och se så extremt goda ut...




Oj oj, låter som att det är bäst att  jag tar lite godispaus och äter frukt, mums.

lista

Hittade den på en av mina tjejers blogg vår captain.

TV-serier du har sett MINST ett avsnitt ur:

[x] Gilmore Girls
[x] Grey's Anatomy
[x] Prison Break
[x] Desperate Housewives
[x] OC
[x] One Tree Hill
[x] Vänner
[X] Förhäxad
[x] 24
[x] Simpsons
[x] Scrubs
[ ] CSI
[ ] CSI Miami
[ ] CSI New York
[ ] Jordan Rättsläkare
[x] Joey
[X] Bones
[X] Dawson's Creek
[x] Heroes
[X] House
[x] Brothers and sisters
[x] Sex and the City
[ ] Navy CIS
[x] Lost
[x] My name is Earl
[x] Ugly Betty
[ ] Smallville
[x] Southpark
[ ] Stargate Atlantis
[ ] The 4400
[x] The Office
[x] Two and a half men
[X] Spin City
[x] Cold Case
[ ] Criminal Minds
[ ] Baywatch
[X] Lilla huset på prärien
[x] Dallas
[ ] Shark
[x] Tredje klotet från solen
[ ] Law and order
[x] Våra bästa år
[x] Våra värsta år
[x] Sabrina Tonårshäxan
[x] Malcolm - Ett geni i familjen
[X] Alla älskar Raymond
[x] Ghost Whisperer
[X] 8 simple rules
[x] Svensson Svensson
[x] Lizzie McGuire
[x] Sunset Beach
[ ] Magnum
[ ] VIP
[ ] Stacked
[ ] Myggan
[x] Vita huset
[x] Advokaterna
[ ] Ally McBeal
[ ] Las Vegas
[X] Xena
[ ] Entourage
[x] Cityakuten
[x] Will & Grace
[x] Beverly Hills
[x] Sjunde himlen
[x] Dharma & Greg
[x] Fresh Prince in Bel Air
[x] Skilda Världar
[x] Nanny
[X] Tre Kronor
[ ] L-word
[x] Vita Lögner
[ ] Andra Avenyn
[x] Rederiet
[x] Hem till gården
[X ] How I met your mother
[x] That 70's Show
[x] Alias
[x] Seinfield
[x] Glamour
[x] Huset fullt
[ ] Hjälp
[ ] Mitt liv som död
[ ] The Shield
[x] Close to home

Resultat:
Scout 11-30
Normal 31-54
Soffpotatis... 55-69
Nörd 70-75

Någon som har lust att räkna hur nördig jag är? Tack på förhand i så fall

lyckad kväll

image91Kom precis hem efter en tripp till Lemon bar med massor av schlager,
glatt folk och en härlig tryckande värme (läs:svett)
Har lite bilder, men de är utspridda på flera mobiler så det får bli till imorgon.
På vägen hem gick vi till grill 77 där jag och Jocke åt korv och drack cola respektive pucko, gott med mat på natten även om natten mellan fredag och lördag ägde med snön, blev lite sugen på att se image92Casanova efter att ha suttit och studerat en affisch som är typ två år gammal med reklam för den då nya men redan älskade filmen.
Hur som helst så blev det en härlig kväll, med älsk och de andra är hes efter allt sjungande och mina fötter värker efter all dans ska bli så skönt att sova och imorgon blir det sovmorgon utan någon klocka som ringer så det så!

Lördagkväll

Har precis avslutat middag, kortspel och en trevlig kväll med älsk vänner, de är hos oss på kungsholmen vilket inte är allt för vanligt. Nu lutar det åt utgång, vilket iofs var tanken från början men det är konstigt hur svårt det är att bestämma sig fast vi bor i Stockholm, eller är det kanske just för att vi bor i Stockholm som det blir för svårt att välja. Någon som har något trevligt tips på vart man kan gå.

Ha, nu blev jag tillfrågad ironiskt med tanke på att jag precis skrev inlägget ovan.. Men men, återkommer senare inatt (läs:imorgon eftermiddag)
nu ger vi oss ut i natten utan ett mål, jippi!

Det snöade...

Bildbevisen!


DET SNÖAR!

Behöver inte säga mer va?! Hanna och Hamis sprang precis ut i köket för att kolla om det är minusgrader, ska springa efter. Men det snöar!
ÄNTLIGEN!

Längtar till helgen!

image85


Torsdag

Fick precis reda på att jag inte kan sitta och låta tiden gå framför datorn längre utan måste planera om min dag för syster planerar eventuellt att inte gå ut med smulan idag så jag får rycka in, surt men hon svarar inte på telefonen (som vanligt) så vi har inte mycket val.
Ska på stan med mami sen så då kommer det kännas bättre, är lovad nya skor. Tack mamma!
Men nu ska jag äta lunch, eller egentligen inte för det är fil men en vän till mig sa en gång att det räcker att äta ett lagat mål per dag så jag ska testa det idag.

Det var då det

Laghelg
Sista träningen innan lovet
Första kvällen hos Veronica i hennes första egna lägenhet
Cheerdag med Hamis
Ta hand om mammadag